tiistai 4. heinäkuuta 2017

Tonttikin tarvittaisiin!

Voihan tontti, mistähän sellainen löytyisi!? Mieluiten vielä sellainen, mihin tämä alustavasti suunniteltu talo mahtuisi ja aurinkokin saisi paistaa oikeasta suunnasta terassille ;) Vaatimukset on kovat, eikä auta kuin tutkia paikkakunnan tontti tarjontaa. Olemme siis päätyneet pysymään samalla paikkakunnalla edelleen. Meillä molemmilla on sopivan mittaiset työmatkat, kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä. Ne mitä ei ole, löytyy viereisestä kaupungista 10 minuutin ajomatkan päästä. Täältä löytyy hyvät lenkkimaastot, metsää ja peltoakin lähellä. Emme halua siis missään nimessä keskelle kaupunkia, vaan rauhalliselle ja mukavalle asuinalueelle.
 
Toivomuksena tontille olisi, ettei sitä tarvitsisi paaluttaa, joten useimmat kaupungin tontit jotka sijaitsevat "pellolla" ovat pois suljettuja heti. Hieman liian pieniäkin ne kaupungin tontit ovat meidän makuumme. Tässä säästäisi ison siivun mikäli löytyisi tontti, jota ei tarvitsisi paaluttaa ja vielä käypään hintaan. Haluamme kuitenkin tarpeeksi pihaa ja hieman myös omaa rauhaa ison tontin ansiosta, ettei naapuritalo ole ihan heti takapihalla. Mieheni mukaan ei sellaista tonttia ole olemassakaan mitä mukamas etsin.... Metsän ympäröimänä, kuitenkin palveluiden lähellä, asutusalueella, sopivan matkan päästä kouluista ja päiväkodeista jne. Noh, ei auta kuin etsiä!

Ystävien ja tuttujen kanssa on tullut rakentaminen puheeksi ja samalla mainittu tontin tarpeesta. Muutama ystävä onkin ottanut jälkeenpäin yhteyttä ja kertonut sukulaisillaan myynnissä olevista tonteista ja muutamia sijainniltaan ja kooltaan miellyttäviä ollaankin käyty katsomassa. Laitoimme myös tori.fi palveluun ilmoituksen, että haluaisimme ostaa tontin ja mukavasti muutama yhteydenottokin tuli ja tontteja tuli käytyä katsomassa. Muutama potentiaalinen, mutta ei vielä sitä oikeaa. Jatketaan etsintää.
                         
Viimein törmäämme netissä yksityishlön myymiin tontteihin. Hänellä on myynnissä kaksi vierekkäistä tonttia läheltä vanhaa taloani, eli alueelta joka miellyttää meitä molempia. Tonttien koko on yhteensä reilu 2000m2, joten ihan riittävästi tarpeisiimme. Lähdimmekin ajelemaan ja katselemaan tarkemmin missä kohtaa tontit sijaitsevat ja voisiko siinä olla mahdollisesti meidän tulevan kotimme paikka. Sijainti vaikutti oikein hyvältä ja alueena asuinalue onkin tosiaan tuttua seutua. Pysähdyimme parkkiin ja mietimme ja pohdimme ja tulimme siihen tulokseen, että tässä se saattaisi olla!

Seuraavana päivänä olimme menossa poikkeamaan taas erään firman edustajaa tapaamassa ja mainitsimme samalla tontista. Ei aikaakaan, kun kaivoimme internetistä tontit tarkemmat mitat ja niinpä sitä soviteltiin suunnittelemaamme taloa kyseiselle tontille. Talo mahtuu hyvin ja samoin autotalli kuten olimme halunneet. Ilmansuuntiin nähdenkin talo olisi oikein passeli kyseiselle tontille ja aurinko tulisi paistamaan sopivasti juuri niin kuin oltiin ajateltu. Kerrassaan mahtavaa miten palaset loksahtelevat paikoilleen! Toiselle tontille rakennettaisiin ja toinen jäisi pihaksi, joten tontteja ei tarvitsisi sen kummemmin alkaa yhdistämään tms, kun rakennukset sijaitsevat vain toisella tontilla ja kaavamääräyksiä ei ylitetä.

Seuraavana päivänä äkkiä soittoa myyjälle ja kyselyä, että vieläkö tontit löytyy ja löytyihän ne! Eikun hinnasta kauppaa vääntämään. Poikkesimme samalla viikolla kaupungintalolla kyselemässä tontista ja sen kaavamääräyksistä. Alue on vanhaa kirkonseutua ja kaavamääräys on vuodelta 1979. Määräyksenä olisi että alueelle rakennettavan talon pitäisi olla punainen, siis YÖK! Suunnitelmissa on ollut harmaan sävyinen talo ja punainen on todellakin ehdoton ei. Kumpikaan meistä ei pidä punaisesta talon väristä. Ei muuta kuin asiaa selvittämään ja kyselemään, josko saisimme sen harmaan talon jonka haluaisimme. Kaupungin hlölle, jonka kanssa asiaa hoidimme annoimme lopulta vaihtoehdoiksi kaikki värit valkoisesta tumman harmaaseen. Toivoen, että joku sävy siltä väliltä heille kävisi. Pääasia ettei punaista!

Muutaman viikon selvittelyn ja odottelun jälkeen saamme viimein tiedon, että saisimme rakentaa tumman harmaan talon. Sekin passaa, harmaa kuin harmaa eikä ainakaan punainen, Jes! Poikkesimme myös tontin viereisessä talossa kysymässä onko heidän talonsa paalutettu, koska kaupungilla tai myyjällä ei ollut asiasta varmaa tietoa ja ajattelimme josko naapuritalon rakennustapa antaisi hieman osviittaa siitä. Ei ollut paaluja tarvittu naapuritalossa, vaikuttaa lupaavalta. Toki maaperätutkimus tehdään joka tapauksessa ennen mitään kauppojen tekoa, sillä mikäli tontti olisi paalutettava, ei meillä olisi siihen kiinnostusta, koska silloin hinta nousee liian korkeaksi meidän budjettia ajatellen.

Jatketaan selvittämistä, lupaavalta vaikuttaa :)



1 kommentti:

  1. Kuulostaa niin tutulta tuo seuraava : "Metsän ympäröimänä, kuitenkin palveluiden lähellä, asutusalueella, sopivan matkan päästä kouluista ja päiväkodeista jne." Meillä oli täysin sama tilanne kunnes sopiva löytyi!

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.